De First Formula Blog

Ons kleine plekje op het web

Afstuderen bij First Formula – Lotje Euser

Mijn eerste maand bij First Formula zit er alweer op, en wat is het snel gegaan! Ongeveer een maand geleden ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij First Formula. Op dit moment zit ik in het vierde jaar van de opleiding communicatiemanagement aan Hogeschool Utrecht, mijn laatste blok bestaat uit stage en het schrijven van een scriptie.

Het is interessant om bij een B2B bedrijf zoals First Formula stage te lopen omdat in mijn opleiding veel meer aandacht wordt gegeven aan B2C cases. Met B2B heb ik nog niet veel ervaring gehad, terwijl dat toch weer een heel andere tak is. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de franchisewereld zo’n groot speelveld is. Vanuit mijn bijbaan in een kledingzaak kende ik het concept franchise wel, maar wist niet veel over de hele wereld erachter. Het leuke is dat First Formula zich op meerdere groepen in deze wereld richt, we zijn er voor zowel de franchisegever en –nemers als voor de potentiële ondernemers die zich willen oriënteren in het franchisespeelveld. En je hebt ook met allerlei soorten branches te maken, dit maakt mijn stage erg gevarieerd.

Ik houd mij gedurende mijn stageperiode bezig met de externe communicatie. Ik zal voor mijn afstudeerproject bij First Formula alle marketingcommunicatietools van De Nationale Franchisegids onder de loep nemen en onderzoek doen naar de behoefte bij de verschillende doelgroepen. Een goede uitdaging omdat First Formula ontzettend veel aan communicatie naar buiten brengt.
Dat maakt het desalniettemin nog interessanter om hier mijn afstudeerproject aan te wijden. We leven immers in een tijd waar de mediale ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en van bedrijven wordt verwacht dat zij hier snel en adequaat op inspringen. Voor een bedrijf als First Formula, dat zich in zo’n veranderend landschap bevindt, is dit nog zelfs belangrijker.

Ik heb in elk geval nu al veel plezier in mijn stage bij First Formula en ben ontzettend benieuwd naar de uitkomsten van mijn scriptie.


Kay Smeijer

Een ervaring rijker!

Het is inmiddels al weer zo’n 20 weken geleden dat ik hier mijn stage bij First Formula begon. Zoals ik in de blog aan het begin van mijn stageperiode had aangegeven, wist ik niet dat franchisen zo groot en veelomvattend was/is. En zelfs nu mijn stage al weer ten einde komt is er nog veel dat ik kan leren over de franchisewereld. Een interessante wereld die ik zeker na het volbrengen van mijn stage nog goed in de gaten ga houden.

Mijn stage hier begon met de lancering van de nieuwe site van De Nationale Franchise Gids. Ik had nog geen ervaring met het bouwen en onderhouden van websites, dus ik kon direct flink aan de slag met het onbekende. De ervaring die ik nu heb met het onderhouden van de website is natuurlijk nog minimaal, maar ook dit gaat weer iets zijn wat ik zeker wil bij blijven houden.


De Franchise Krant van december 2013

Op het moment van typen hebben we zojuist de nieuwe editie van De Nationale Franchise Krant ontvangen. De abonnees moeten nog even een dag wachten maar wij hebben hem al kunnen bewonderen! De krant ziet er deze keer weer fantastisch uit al zeggen we het zelf. Naast een enorme hoeveelheid aan nieuws bevat iedere editie standaard een aantal specials, columns en personalia.


google-resultaten

De Franchisegids – Twee weken later

We zijn inmiddels twee weken verder na de grote lancering van onze nieuwe website en nieuwsbrief. We kunnen langzamerhand gaan kijken naar wat kleine resultaten, want die zijn er zeker! Natuurlijk is het altijd afwachten hoe je nieuwe website gaat scoren, zowel bij de zoekmachines als bij je bezoekers. Voorafgaand aan de lancering hebben we zoveel mogelijk gespecialiseerde partijen om advies en feedback gevraagd. We wonnen advies in van programmeurs, SEO-specialisten en Marketing consultants.


franchisegids_retailgids

Nieuw, nieuw, nieuw! De Franchise- en Retailgids

De laatste weken van Oktober en eerste week van November waren drukke weken voor First Formula. Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande binnen het bedrijf waarvan de grootste toch wel de Retail Gids en de website van de Franchise Gids waren. Over de Retail Gids hebben we natuurlijk al geschreven, maar nu is ook de website onder handen genomen!


Page 1 of 3123